Programul 'Casa Verde' , reluat in mai

Data publicarii: 15-04-2011 | Mediu



Programul "Casa Verde" pentru persoane fizice va fi reluat in luna mai, a anuntat, astazi, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, potrivit Mediafax.

Peste mai putin de o luna se vor acorda din nou ajutoare banesti nerambursabile de la Fondul de Mediu pentru persoanele fizice interesate de instalarea unor sisteme de incalzire in locuinte care utilizeaza energie regenerabila, a declarat ministrul la Vaslui.

Borbely a adaugat ca, in a doua jumatate a anului trecut, perioada in care s-a derulat Programul "Casa Verde", au fost depuse 18.500 de dosare, din care aproape 3.000 au primit si finantare, in valoare totala de 110 milioane lei.

In functie de tipul de instalatie folosit, cei care acceseaza Programul "Casa Verde" pot primi pana la 6.000 de lei pentru instalarea de panouri solare si pentru instalatii de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa si orice fel de deseuri vegetale, agricole, forestiere si silvice, si pana la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de caldura.

Sursa: Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: